Na področju dimenzijskega kontroliranja polizdelkov se izvajajo precizne serijske meritve kot npr. merjenje premerov različnih odprtin, merjenje globine lukenj, detekcija prisotnosti navojev, detekcija površinskih poškodb na občutljivih mestih, itd.

Te naprave uspešno nadomeščajo ročno kontrolo izdelkov in s tem eliminirajo vpliv človeškega faktorja. Ta je zlasti prisoten pri ponavljajočih se serijskih opravilih in velikokrat ključen tudi za napake v proizvodnem procesu.

Tehnologije

Pri dimenzijskih kontrolah polizdelkov uporabljamo pristop preko inkrementalnih dajalnikov pozicije, kombinirano z visokoločljivostnimi LVDT senzorji. Posebne izvedbe vključujejo tudi pristope z uporabo 3D kamer.

V montažnih in nadzornih procesih uporabljamo sisteme strojnega vida. S tem lahko beremo črtne kode in ugotavljamo stanje polizdelka na prejšnji izdelovalni operaciji. Glede na to se nadzorni sistem stroja ustrezno odloči ali z nadaljnjimi koraki nadaljevati ali ne. Na področju strojnega vida sodelujemo tudi z zunanjimi partnerji.

Za detekcijo uporabljamo tudi namenske merilne glave lastne izdelave.

Uporabljena strojna oprema

V naših montažnih sistemih uporabljamo izključno opremo priznanih proizvajalcev kot so Keyence, Cognex, itd.